Напредује модернизација дистрибутивне мреже

19.10.2018.
Делегација „Шнајдер електрика“ посетила ЕПС

Милорад Грчић, в. д. директора „Електропривреде Србије“ и Бојан Атлагић, в. д. директора ОДС „ЕПС Дистрибуција“ разговарали су са делегацијом компаније „Шнајдер електрик“ о пројекту модернизације система управљања у дистрибуцији електричне енергије.

На састанку су договорени и даљи кораци сарадње највеће српске енергетске компаније и компаније „Шнајдер електрик“ која је глобални специјалиста за управљање енергијом и аутоматизацију.

У делегацији „Шнајдер електрика“ били су Кристоф Шампањ, директор пројеката за цео свет и директор сектора енергетике за Европу, Драгољуб Дамљановић, директор сектора енергетике и сервиса за област југоисточне Европе и Дејан Марковић, генерални директор „Шнајдер електрик" у Србији. Састанку су присуствовали и Татјана Павловић, извршни директор за финансије у ЕПС-у, Зоран Рајовић, извршни директор за техничке послове дистрибуције електричне енергије и управљање дистрибутивним системом и други представници ЈП ЕПС.

У оквиру унапређења дистрибутивног сектора „Електропривреда Србије“ посвећена је развоју дистрибутивне мреже на свим нивоима кроз инсталирање опреме најновије генерације и увођење савременог управљачког и надзорног система. Циљ модернизације је подизање нивоа услуга, повећање ефикасности и поузданости испоруке електричне енергије уз минимизирање губитака и изградња инфраструктуре за економски развој Србије.

Врх