Улагања у дистрибутивни сектор

12.10.2017.
Грчић обишао радове у Крупњу и Љубовији


 


 

Мештани четири општине у Подрињу у Западној Србији - Крупањ, Љубовија, Мали Зворник и Лозница, ове зиме имаће сигурније и квалитетније снабдевање електричном енергијом, поручио је Милорад Грчић, в.д директора ЈП ЕПС приликом обиласка радова у овом подручју заједно са Бојаном Атлагићем, в.д. директора ОДС „ЕПС Дистрибуција“.

- Мењамо дрвене бандере новим бетонским. Реконструишемо 52 километара нисконапонске мреже, а то је само прва фаза, јер радове настављамо и током зиме. У ове радове који ће бити готови за три недеље уложили смо 86 милиона динара. У 2018. години уложићемо још више средстава у овај крај - поручио је Грчић.

У плану је изградња велике трафо станице у Лешници, која је од изузетне важности за Подрињску област. Недавно је обновљена трафо станица „Лозница 1" у коју је уложено скоро милион евра.

- Циљ нам је да људи који живе у целој Подрињској области имају боље услове за живот јачањем инфраструктуре, јер се тиме стварају услови за отварање фабрика и нових радних места – истакао је Грчић.

У обилсаку радова били су и Радисав Урошевић, директор техничког система „ЕПС Дистрибуција“, Дарко Карапанџић, директор Огранка ЕД Лозница и Боро Југовић, директор Одсека за техничке услуге Лозница.

Председник општине Крупањ Иван Исаиловић изјавио је да побољшање услова за живот подстиче становнике да остану на својим огњиштима и истакао да пораст наталитета после 30 година у тој општини даје мотив за нова улагања.

ЈП ЕПС широм Србије ради на унапређењу капацитета, да би купци, грађани и привредници имали сигурно, стабилно и квалитетно снабдевање електричном енергијом.


 

 

Врх