Отворен Међународни сајам енергетике у Београду

4.10.2017.
ЕПС стуб српске привреде

Најбољи показатељ успешног пословања „Електропривреде Србије“ је лидерска позиција међу српским фирмама на листи топ 100 компанија југоисточне Европе, рекао је Милорад Грчић, в. д. директора ЈП ЕПС на отварању Међународног сајма енергетике у Београду.

- ЕПС је на основу раста прихода скочио са 19. на седмо место листе и најбоље се пласирао од свих компанија из Србије, што је показатељ успешног пословања. Наставићемо реорганизацију у складу са политиком Владе Србије и улагања у модернизацију свих делова система. Упорношћу пословодства које водим завршили смо ревитализацију агрегата А1 у ХЕ „Ђердап 1“ и он ће се следеће недеље вратити у производњу. Ускоро ћемо поставити камен темељац за нови термо блок Б3 у Костолцу, први после готово три деценије – истакао је први човек ЕПС-а.

Грчић је за успехе компаније захвалио вредним радницима ЕПС-а,  који одговорношћу према државној компанији, показују и одговорност према држави наглашавајући да је зато поносан на запослене.

- ЕПС је највећа и најважнија енергетска компанија у Србији и један од стубова српске привреде. Имамо одговорност и према 3,5 милиона наших купаца и да бисмо им били ближи и понудили боље услуге покрећемо нови сајт, на којем ће моћи да нађу све одговоре који су им потребни – рекао је Грчић.

Мирјана Филиповић, државни секретар у Министарству рударства и енергетике рекла је да су енергетске компаније реализовале у претходним годинама велики број инвестиција у инфраструктуру, али и успешно реструктурирале пословање.

- Србија је сад на завидном нивоу што се тиче ЕПС-а, али и осталих компанија – истакла је Филиповић и додала да је неопходно улагање у нове, обновљиве изворе енергије и енергетску ефикасност, али да треба користити и ресурсе које Србија има, као што је угља уз нове паметне технологије.

Међународни сајам енергетике који окупља компаније које се баве електричном енергијом, угљем, нафтом, али и обновљивим изворима енергије, отворен је на Београдском сајму заједно са сајмовима екологије и урбаних паметних технологија  под слоганом „Нова енергија – паметни градови“.

На штанду ЕПС-а и у оквиру пратећег програма сајма, стручњаци Електропривреде Србије током тродневне манифестације представиће најважније пројекте највеће српске енергетске компаније.

 

Сектор за односе с јавношћу ЈП ЕПС

 

 

Врх