Додатна снага за привреду

25.1.2018.
Постављен камен темељац за градњу ТС „Аранђеловац 2“

Изградња трафостанице „Аранђеловац 2" 110/20 кВ у аранђеловачкој индустријској зони обезбедиће стабилно и поуздано снабдевање домаћинстава и услове за развој привреде у наредних пет деценија, рекао је Милорад Грчић, в. д. директора ЈП ЕПС, на постављању камена темеЉца за ту високонапонску ТС.

- „Електропривреда Србије“ инвестираће око три милиона евра у изградњу овог важног инфраструктурног објекта. Трафостанице су незаобилазан део у ланцу сигурног снабдевања електричном енергијом и зато је битно да градимо нове капацитете - рекао је Грчић.

Он је истакао да изградњом електро мреже ЕПС доприноси остварењу циЉева Владе Србије за обезбеђење услова за привредни развој.

- План „Електропривреде Србије“ је да учествује и предводи изградњу квалитетне инфраструктуре неопходне за развој привреде, отварање нових радних места и комфоран живот грађана Србије. Један од основних елемената инфраструктуре је електро мрежа. Ово је друга ТС коју почињемо да градимо у јануару. Изградњом ТС „Аранђеловац 2“, удвостручиће се капацитети мреже и подмирити потребе Аранђеловца за наредних пет деценија. Нова ТС смањиће губитке на мрежи што ће ЕПС-у омогућити да повећа инвестиције у нове објекте - рекао је Милорад Грчић. Нова ТС имаће два блока снаге по 31,5 мегавата.

- Од изградње последње трафостанице у Аранђеловцу прошло је скоро шест деценија, за то време, а нарочито претходних година локални привредници успели су да се развију и створе реалну потребу за градњом нове трафостанице. У Аранђеловцу привреда троши око 55 одсто енергије. Нова ТС обезбедиће услове за даЉи развој привреде, отварање нових радних места и квалитетнији живот локалног становништва - рекао је Бојан Радовић, председник општине Аранђеловац.

Камен темеЉац положили су Милорад Грчић, в. д. директора ЈП ЕПС, Бојан Радовић, председник општине Аранђеловац, Зоран Рајовић, извршни директор за дистрибуцију електричне енергије у ЈП ЕПС и Бојан Атлагић, в. д. директора „ЕПС Дистрибуције“.

Врх