Уговор за дугорочну стабилност

28.4.2016.
Потписан уговор између ЕПС-а и „Колубара Услуга”

Милорад Грчић, в. д. директора „Електропривреде Србије“ и Саша Јовичић, директор „Колубара Услуга” потписали су у Лазаревцу уговор вредан 3,5 милијарде динара. Овим уговором обезбеђен је наставак партнерске сарадње огранка РБ „Колубара“ и „Колубара Услуга“, као и стабилност пословања и сигурност за запослене у „Услугама”.

- Веома сам поносан јер смо обезбедили сигуран посао за раднике и дугорочну стабилност и за ЕПС, РБ „Колубара“ и „Колубара Услуге“ и очекујем да наставимо коректну сарадњу. Ово је круна вишегодишње успешне сарадње и знак да све што обећамо - и испунимо. Уверен сам да ћемо кроз заједничко залагање и убудуће остварити ефикасније и успешније пословање. А то је и циљ који нам је поставио оснивач, Влада Србије. Захваљујем се локалној самоуправи, синдикату ЕПС-а и „Колубаре”, као и Влади Републике Србије на челу са Александром Вучићем, који је успео да препозна значај решавања овог проблема - поручио је Милорад Грчић, в.д. директора ЈП ЕПС.
Запослени у „Колубара Услугама“ биће задужени за послове машинског, електро и рударског одржавања опреме, машина и постројења, као и послове чишћења и обезбеђења. Саша Јовичић, директор „Колубара-Услуга” истакао је важност потписивања уговора.
- За све раднике „Колубара Услуга“ ово је подстрек да још боље радимо и оправдамо указано поверење. Захваљујем се Влади Србије, Милораду Грчићу који је увек имао разумевање и схватао значај „Услуга” за ЕПС и „Колубару“, синдикатима ЕПС-а, „Колубаре” и „Услуга”, као и свим запосленима који су поднели највећи терет током турбулентног периода у прошлости – рекао је Јовичић.

Потписивању уговора присуствовали су и представници општине Лазаревац, Извршног одбора ЈП ЕПС, Управе Огранка РБ „Колубара” и Скупштине „Услуга”. Након празника, уговори о сарадњи биће потписани и са предузећима „Колубара Грађевинар” и „Колубара Угоститељство“.