Улагања ЕПС-а гаранција за будућност

7.4.2016.
Завршена ревитализација трафостанице „Крушевац 2“ ​

Ревитализација било ког објекта у систему „Електропривреде Србије“ је улагање у будућност и болје пословање наше компаније. Сваки динар уложен у модерне технологије значи и унапређење живота грађана Србије и рада привреде - рекао је Милорад Грчић, в.д. директора „Електропривреде Србије“, поводом завршетка реконструкције трафостанице „Крушевац 2“. Грчић је нагласио да ће „Електропривреда Србије“ наставити улагања у модернизацију дистрибутивне мреже и свих других делова система- од рударских до термо и хидро постројења. У нову опрему и радове у трафостаници „Крушевац 2“ уложено је око 72 милиона динара. Стара опрема замењена је модерном, што ће допринети унапређењу ефикасности и подизању квалитета дистрибутивних услуга.Обновљену трафостаницу, једну од најстаријих у Крушевцу, обишли су и градоначелник Крушевца Драги Несторовић, као и представници „ЕПС Дистрибуције“ и извођача радова. Несторовић је рекао да је у овакве и сличне пројекте већ инвестирано на стотине милиона динара у пројектима који су координирани са ЕПС-ом. - Инвестирање у инфраструктуру је предуслов далјег развоја града. У претходних неколико година смо започели инфраструктурно опремање овог подручја, а наставићемо и у будућности – рекао је Несторовић. Трафостаница се налази надомак фабрике хемијске индустрије „Жупа“, поред некадашњег „Трајала“ сада у власништву велике америчке компаније „Cooper tyres“.