Ulaganja EPS-a garancija za budućnost

Završena revitalizacija trafostanice „Kruševac 2“ ​Revitalizacija bilo kog objekta u sistemu „Elektroprivrede Srbije“ je ulaganje u budućnost i bolje poslovanje naše kompanije. Svaki dinar uložen u moderne tehnologije znači i unapređenje života građana Srbije i rada privrede - rekao je Milorad Grčić, v.d. direktora „Elektroprivrede Srbije“, povodom završetka rekonstrukcije trafostanice „Kruševac 2“. Grčić je naglasio da će „Elektroprivreda Srbije“ nastaviti ulaganja u modernizaciju distributivne mreže i svih drugih delova sistema- od rudarskih do termo i hidro postrojenja. U novu opremu i radove u trafostanici „Kruševac 2“ uloženo je oko 72 miliona dinara. Stara oprema zamenjena je modernom, što će doprineti unapređenju efikasnosti i podizanju kvaliteta distributivnih usluga.Obnovljenu trafostanicu, jednu od najstarijih u Kruševcu, obišli su i gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović, kao i predstavnici „EPS Distribucije“ i izvođača radova. Nestorović je rekao da je u ovakve i slične projekte već investirano na stotine miliona dinara u projektima koji su koordinirani sa EPS-om. - Investiranje u infrastrukturu je preduslov daljeg razvoja grada. U prethodnih nekoliko godina smo započeli infrastrukturno opremanje ovog područja, a nastavićemo i u budućnosti – rekao je Nestorović. Trafostanica se nalazi nadomak fabrike hemijske industrije „Župa“, pored nekadašnjeg „Trajala“ sada u vlasništvu velike američke kompanije „Cooper tyres“.