EPS i Simens ugovorili projekat za razvoj Beograda

Izgradnja TS „Beograd 23“ na Autokomandi (Beograd, 2. jun 2016. godine) Javno preduzeće „Elektroprivreda Srbije“ i kompanija „Simens“ Beograd potpisali su ugovor o izgradnji trafostanice 110/10 kV „Beograd 23 - Autokomanda“, vredan 7,67 miliona evra.Ugovor o izgradnji ovog kapitalnog elektroenergetskog objekta potpisali su Milorad Grčić, v. d. direktora JP „Elektroprivreda Srbije“ i Udo Ajhlinger, generalni direktor kompanije „Simens“ Beograd. - Ovaj ugovor značajan ne samo za naš distributivni sistem, već za celokupnu infrastrukturu Beograda. Gradnjom objekata poput ovog stvaramo preduslove za brži privredni razvoj prestonice i podižemo kvalitet usluga za postojeće kupce. Prioritet EPS-a je modernizacija sistema, unapređenje efikasnosti i podizanje kvaliteta distributivnih usluga. Zato i svaki ugovor poput ovog i svaka investicija garantuju da je EPS rame uz rame sa regionalnim i evropskim energetskim kompanijama - rekao je Grčić.Nova trafostanica imaće najmoderniju opremu i obezbediće stabilno i pouzdano snabdevanje električnom energijom centralnog dela beogradske opština Voždovac u kojem se nalaze ambasade, stambeni blokovi, dva najveća fudbalska stadiona, a planirana je izgradnja i velikog tržnog centra. Posredno TS „Beograd 23“ obezbediće dodatna energetska sigurnost za izgradnju „Beograda na vodi“.- Simens je posvećen nastavku dugogodišnje uspešne saradnje sa Elektroprivredom Srbije na projektima koji doprinose povećanju pouzdanosti napajanja u Beogradu i boljem kvalitetu života naših sugrađana. Strategija EPS-a je da obezbedi pouzdaniji i moderniji energetski sistem. Mi smo ponosni što smo deo te vizije i što je današnje potpisivanje ugovora korak bliže toj realizaciji. Simens Srbija kao lider konzorcijuma isporučiće visokonaponsku i srednjenaponsku opremu, kao i sistem upravljanja i relejne zaštite koji predstavljaju najsavremeniju opremu poslednje generacije na svetskom tržištu - rekao je Ajhlinger.Posao na izgradnji objekta površine 3.945 kvadratnih metara na tri sprata sa pratećim poslovnim prostorom, pored kompanije „Simens“, kao nosioca posla, obavljaće i beogradske firme „M enterijer gradnja“ i „Elektroizgradnja“. Rok za završetak radova je dve godine. Sektor za odnose s javnošću JP EPS