Zaštita životne sredine

 
Zaštita životne sredine je i misija i vizija „Elektroprivrede Srbije“. Posle niza godina u kojima se raspoloživi novac ulagao samo u održavanje proizvodnih kapaciteta, zaštita životne sredine je postala prioritet u poslovnoj politici JP EPS.

Po obimu i složenosti projekata, uloženim sredstvima i postignutim efektima, EPS je postao lider u zaštiti životne sredine u Srbiji i okruženju. Posle 2000. godine JP EPS je započeo modernizaciju proizvodnih kapaciteta, koja je podrazumevala i unapređenje zaštite životne sredine. Rešavanje tih problema jednakog je prioriteta kao i proizvodnja električne energije.

Da je zaštita životne sredine značajna ukazuje i podatak da se gotovo trećina obaveza, koje bi Srbija u okviru državne politike u pristupanju Evropskoj uniji trebalo da ispuni, tiče propisa i standarda u zaštiti životne sredine. Primenom postojećih i novih mera u zaštiti životne sredine na kapacitetima EPS-a, odgovoriće se zahtevima domaće i regulative EU, kao i preuzetim obavezama iz Ugovora o osnivanju Energetske zajednice zemalja jugoistočne Evrope.
 
 

uvod1.jpguvod2.jpguvod3.jpg